Početna
Aktivnosti predsednika opštine

Na ovoj stranici možete pratiti aktivnosti predsednika Opštine Prijepolje.

Objavljen: 09.03.2018

Realizacija projekta rekonstrukcije kamenog mosta u Šarampovu.

Dana 07. marta 2018. godine u kabinetu predsednika opštine Prijepolje održan je radni sastanak  na kojem su prisustvovali predstavnici Kancelarije za javna ulaganja  Vlade Republike Srbije,predstavnici  izvođača  radova preduzeća Putevi Novi Pazar  kao i  predstavnici nadzornog organa saobraćajnog instituta  CIP  iz Beograda.

Na sastanku je konstatovano da radovi na sanaciji mosta napreduju po ugovorenoj dinamici.

Dogovorene su dalje aktivnosti na realizaciji projekta kako bi isti bio završen u ugovorenim rokovima.


Dana 10.12.2015

   Projekat „Pomoć u kući" podržalo Ministarstvo za rad

Predsednik opštine  Prijepolje Emir Hašimbegović  potpisao  je ugovor sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o finansiranju projekta „Pomoć u kući". Ovaj projekat u opštini Prijepolje uspešno se sprovodi već osam godina, a resorno ministarstvo će ove godine njegovu realizaciju pomoći sa milion i tri stotine hiljada dinara.

Od 2007. godine gerento domaćice, koje zahvaljujući projektu „Pomoć u kući" rade pri Centru za socijalni rad u Prijepolju pružaju usluge starim i invalidnim licima. Prednost projekta jeste to što se starim licima usluge pružaju u njihovim domovima što je od velikog značaja zbog zdravstvenog stanja u kojem se oni nalaze.

Lokalna samouprava godinama unazad za ovaj projekat izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta, a prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, resorno ministrastvo je tu da pruži deo finansijskih sredstava, kako bi projekat bio uspešno realizovan.

„Prijepolje je jedna od 34 opštine koja je potpisala ugovor sa Ministarstvom za rad u vrednosti od oko milion i tri stotine hiljada dinara. Naznačeni smo kao opština koja ima izvrsnu saradnju sa nadležnim ministrastvom i nastavićemo realizaciju projekta koji je veoma značajan za našu opštinu", kazao je Hašimbegović.

 

Dana 24.11.2015 

Predsednik opštine posetio osnovnu školu u Hrtima

U cilju pripreme i planiranja budžeta za narednu godinu predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović obišao je seosku školu u Hrtima, koja se nalazi u veoma lošem stanju. „Projektna dokumentacija za sanaciju škole je spremna i tokom naredne godine očekuje se njena rekonstrukcija", kazale je direktorka OŠ „Dušan Tomašević Ćirko" Belkisa Beganović.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, do sada se lokalnoj samoupravi prethodni direktori OŠ „Dušan Tomašević Ćirko" nisu obraćali za pomoć, pa su za ovako loše stanje škole delom odgovorni i oni.

„Đaci koji pohađaju ovu školu prosto ne zaslužuju da borave u ovakvom prostoru i zahvaljujući aktivnostima direktorke došlo je vreme da i ove probleme rešimo, kako bi se stvorili daleko bolji uslovi u ovom školskom objektu", kazao je Hašimbegović.

.


Dana 23.11.2015

Opština finansirala rekonstukciju skole u Karoševinama

Objekat OŠ „Mihailo Baković" izdvojeno odeljenje u Karoševinama potpuno je rekonstruisan, promenjen je kompletan krovni pokrivač i stolarija, urađena termo izolacija i elektro instalacija. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 800 hiljada dinara.Predsednik opštine Emir Hašimbegović posetio je školu u Karoševinama i tom prilikom istakao da su radovi izvedeni na vreme i kvalitetno. Školu za sada pohađaju smao tri učenika, ali objekat je pripremljen da u budućnosti primi i veći broj đaka, kazao je Hašimbegović.

Opština Prijepolje ove godine iz svog budžeta izdvojila je 90 miliona za obrazovanje. Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića direktori obrazovnih ustanova, kroz kvalitetne projekte treba da upotrebe ta sredstva i time stvore bolje uslove za rad u prijepoljskom obrazovanju.

 


Dana 23.11.2015

Predstavnici OEBS-a posetili Prijepolje

Opštinu Prijepolje posetio je zamenik šefa misije OEBS u Srbiji, Michael Uyehara (Majkl Ujehara), koji je tom prilikom sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o stanju privrede, kao i o trenutnom stanju bezbednosti u opštini Prijepolje.Na sastanku je istaknuto da je Prijepolje mirna multietnička sredina u kojoj ni na koji način nisu primećeni znaci ekstremizma i da ne postoji razlog za preduzimanjem većih mera bezbednosti.


 Dana 23.11.2015

Prijepolje dobilo studije o grejanju na biomasu

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović sastao se sa predstavnicima organizacije GIZ, koji su tom prilikom Hašimbegoviću uručili Makroekonomsku studiju neto efekata prelaska na biomasu na lokalnu i regionalnu ekonomiju i zapošljavanje. "Prelazak grejanja na biomasu strateški je cilj opštine Prijepolje, jer naša opština ima veliku količinu priraštaja biomase na godišnjem nivou", istakao je Hašimbegović prilikom sastanka.

Takođe, predsedniku Hašimbegoviću uručena je i studija o dizajnu klastera lanca snabdevanja biomasom za toplane u opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, a predstavljena mu je i mogućnost pravne podrške, vezane za programe iz oblasti biomase.

 

 


 Dana 15.11.2015

Predsedik opštine obišao radove na izgradnji fabrike vode u Brodarevu

Izgradnja fabrike vode u Brodarevu koja je počela pre tri meseca privodi se kraju. Radove je obišao predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, koji je tom prilikom istakao da će izgradnjom ovog objekta meštani Brodareva dobiti kvalitetnu i tehnički prerađenu vodu za piće.

        

Posle dugog niza godina meštani Brodareva su prvo sušno leto ispratili, a da se pri tom nisu suočili sa problemom vodosnabdevanja. Ovaj dugogodišnji problem je rešen vodozahvatom iz sliva Mrčkovačke reke. U toku je i treća, završna faza radova na vodovodu u Brodarevu, izgradnja fabrike vode, koja će krajem godine biti završena.

„Izgradnja fabrike vode je od velikog značaja za gradski vodovod Bordarevo, jer sada dobijamo kompletan tehnološki proces prerade vode, koji će zadovoljiti potrebe građana, sa percepcijom porasta stanovništva", kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Izgradnja fabrike vode počela je sredinom avgusta, a prema rečima izvođača radovi teku predviđenom dinamikom i do kraja ovog meseca biće završen fizički deo posla.

U trenutnom stanju Brodarevu je potreban kapacitet vode koji iznosi 15 litara u sekundi, a kapacitet Mrčkovačke reke na kojoj je urađen vodozahvat u sekundi iznosi 50 litara, što ostavlja veliku mogućnost za širenje stanovništva u ovoj varošici na Limu.

Ukupna vrednost projekta vodosnabdevanja Brodareva, čija realizacija je počela pre tri godine iznosi oko 73 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprava za tu namenu izdvojila 45 miliona, dok su ostatak sredstava obezbedile Srbija Vode.

 

Vesti & Događaji
22.Februar 2018.
NAJAVA DOGAĐAJA CEREMONIJE POTPISIVANjA ...
Vlada Japana obezbedila je 7.000.000,00 dinara za Projekat opremanja Opšte bolnice u Prijepolju medicinskom opremom, tačnije renoviranje porodilišta sa medicinskom opremom.Ceremonija potpisivanja Ugovora za ovaj projekat obaviće se dana 22.02.2018.godine u Beogradu u Japanskoj >
20.Oktobar 2017.
OBAVEŠTENjE O ODRŽAVANjU JAVNE RASPRAVE O NACRTIMA ODLUKA KOJIMA SE UREĐUJE NAČIN UTVRĐIVANjA POREZA NA ...
  U postupku pripreme seta Odluka kojima se uređuje način utvrđivanja poreza na imovinu, Opštinska uprava opštine Prijepolje sprovodi javnu raspravu o nacrtima Odluka kojima se uređuje ova oblast. Nacrti Odluka su objavljeni na zvaničnom  sajtu opštine Prijepolje >
04.Oktobar 2017.
Grad Prijepolje učestvuje u nacionalnom projektu ’’Coca-Cola podrška ...
"Grad Prijepolje učestvuje u nacionalnom projektu ''Coca-Cola podrška mladima'' koji mladima u Srbiji od 18 do 30 godina omogućava da unaprede svoje lične i profesionalne veštine kako bi lakše došli do posla.Ovaj program realizuje kompanija Coca-Cola HBC Srbija u >
30.Maj 2017.
Poziv za 10 mladih ...
Sa velikim zadovoljstvom, Opština Prijepolje zajedno sa Kancelarijom za mlade iz Prijepolja, raspisuje poziv za 10 mladih kreativaca koji traže nove izazove u oblasti dizajna, da svojim talentom daju doprinos realizaciji projekta „Nove ideje za nove poslove - IdejaLab". Svrha projekta >
01.Februar 2016.
Javna rasprava za izradu simbola i Dana opštine ...
Komisija za izradu predloga simbola i Dana opštine Prijepolje organizuje u utorak, 2. februara 2016. godine od 19 časova u Domu kulture Javnu raspravu o predlogu izbora grba i Dana opštine Prijepolje. Pozivaju se svi zainteresovani građani da uzmu učešće i iznesu svoje mišljenje, navodi se >
30.Decembar 2015.
Saopštenje predsednika ...
Dana 29.12.2015. godine u vestima TV forum nije objektivno  izvestila građane u vezi sednice Skupštine opštine Prijepolje koja je održana dana 28.12.2015. godine na kojoj je usvojen budžet opštine za 2016. godinu.Budžet opštine kao najznačajnija odluka za građane opštine Prijepolje >
10.Septembar 2015.
Turski ambasador posetio ...
Opštinu Prijepolje posetili su ambasador Republike Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i predstavnici turskog udruženja "Prijetelji Sandžaka". Tom prilikom turski ambasador je istakao da će u saradnji sa predstavnicima opštine Prijepolje raditi na dovođenju turskih investitora i na >
09.Septembar 2015.
Stranica opštine Prijepolje na 7. mestu ...
Službena stranica opštine Prijepolje je zauzela 7. mesto na rang list od 169 službenih stranica opština, navodi se u izveštaju "USKLAĐENOST VEB PREZENTACIJA JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE SA DOKUMENTOM „SMERNICE ZA IZRADU VEB PREZENTACIJA ORGANA DRŽAVNE UPRAVE, ORGANA TERITORIJALNE >
22.April 2015.
Nastavak saradnje sa Fondacijom Ana i Vlade Divac ...
   Fondacija Ana i Vlade Divac i USAID su zvanično predstavili novi dvogodišnji projekat Divac omladiski fondovi koji će podržati omladinske projekte u devet opština. Ono što čini ovaj projekat jedinstvenim je to što sredstvima iz projekta upravljaju mladi koji odlučuju o >
28.Januar 2015.
Konferencija „Slavimo raznolikost“ ...
U Beogradu je 22. Januara održana konferencija „Slavimo raznolikost“ posvećena jačanju i zbližavanju omladinskih organizacija iz multikulturalnih sredina povodom istoimenog projekta koji je realizovala Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz podršku Ambasade Sjedinjenih >
28.Januar 2015.
EU PODRŽAVA RURALNI SEKTOR U SRBIJI SA 175 MILIONA ...
Evropska komisija je usvojila Program Evropske unije za ruralni razvoj u Srbiji (IPARD) 20. januara 2015. čime je stvorena osnova za podršku Evropske unije poljoprivrednom sektoru u Srbiji u narednih šest godina.   Glavni ciljevi Programa su unapređenje bezbednosti hrane u Srbiji >
28.Januar 2015.
Gradonačelnicima predstavljen novi Zakon o planiranju i ...
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovali su 23. januara u Beogradu sastanak predstavnika ovog ministarstva sa gradonačelnicima i predsednicima opština u cilju predstavljanja novog Zakona o planiranju i izgradnji. Tom >